MagisterBlog

onsdag, september 21, 2005

Varför har vi den här bloggen?

Hej,
Vi är två studenter som just nu skriver vår Magister uppsats i företagsekonomi på Stockholms Universitet. Uppsatsen handlar om bloggare och s.k. affiliate programs. Vår frågeställning är varför bloggare använder sig av affiliate programs och vad som påverkar valet av affiliate programs. Affiliate programs är de annonslänkar som man kan ha på sin blogg, där man har ett samarbete med t ex Amazon, Tradedubbler, Bokia mm, där båda har en chans att tjäna pengar. Vi letar nu efter bloggare som använder sig av s.k. affiliate programs för en kortare konfidentiell intervju över telefon eller med hjälp av skype. Intervjuperioen kommer att pågå från och med mitten av oktober till början av december. Intervjun kommer att bestå av några få frågor som du fritt får diskutera och reflektera kring. Tyvärr kan vi inte erbjuda någon form av ersättning, men vi skulle verkligen uppskatta din medverkan.

Uppsatsen har inget kommersiellt syfte, utan är endast en vetenskaplig undersökning. Självklart delar vi med oss av resultatet och den färdiga uppsatsen till er som medverkar. Vissa bloggtjänster, så som blogg.se och webblogg.se har redan inbyggda affiliate programs i sina bloggtjänst. Det är även intressant att undersöka vad bloggare som inte kan göra ett fritt val reflekterar kring affiliate programs.

Om du är intresserad eller vet någon som kan hjälpa oss så hör gärna av dig via e-mail, eller gå in och lämna en kommentar på vår blogg: www.adamartin.blogspot.com där du även kan läsa mer om uppsatsen. adamnussdorfer@hotmail.com eller djmartinbundsen@hotmail.com

Med vänlig hälsning,
Adam Nussdorfer
Martin Bundsen

1 Comments:

  • "Magister uppsats" särskrivs inte - det borde väl ni två som skriver magisteruppsats veta?

    PS Jag kanske återkommer till er ang intervju - har bara lite mycket just nu.

    By Blogger Johan Svenungsson, at 4:02 em  

Skicka en kommentar

<< Home